Интересно, приятно и много очарователно място на родните брегове на Черно море е град Черноморец. Настанен в уютния и тих Бургаски залив, градът привлича хиляди туристи всяка година. Липсата на големи и шумни заведения подобно на други курорти променя и посетителския профил на града. Черноморец е отличен избор при търсене на зона за отдих на фамилии с малки деца и по – възрастни хора.

Ефектът на къмпинг Градина

В последните години кокетното градче се разраства, а близостта му с къмпинг Градина повишава посещаемостта. Плажът на Градина се счита за един от най – чистите и красиви по брега на  морето. Освен там, летовниците на Черноморец могат да се порадват на още няколко плажа, като те са отделени един от друг с малки скали. Пясъкът е чист и фин, водата и въздуха са топли през цялото лято, дори и в месеците Май и Септември, когато сезонът не  е толкова активен. Къмпинг Градина, който е в точно до Черноморец предлага приятен бар. Там се организират множество партита с ди джей през целия летен сезон. Много туристи се настаняват в града, а посещават плажа и заведенията на къмпинга, които са отворени за външни хора.

Настаняване в Черноморец

Градът се разраства с всяка изминала година, но това не пречи да запази своя чар и привлекателност. Местата за отсядане са основно къщи за гости, като има и хотели. Повечето къщи за гости оферират достатъчно прилични условия за настаняване, така че съотношението между цена и качество да бъде оптимално. Приятната зеленина и уюта, който се създава в тези места за отсядане ги правят повече от предпочитани от гостите. Както и през предходните години къщите за гости в Черноморец ще очакват своите гости за лято 2016.

Нощен живот в Черноморец

При ваканция в града е важно да се има в предвид, че няма много заведения от типа на дискотеките. Повече нощен живот кипи в близкия град Созопол, на къмпинг Градина, а за готовите да пътуват повече – Бургас. Черноморец е доста по – тих и спокоен, което го прави обичано място за семействата с деца. Животът в града кипи и след залез слънце в заведенията по и около централната улица, но те са далеч от представата за клуб или дискотека.

Култура, туризъм и спорт в Черноморец

Една почивка дори и морска няма как да протече само на плажа. А в околностите на град Черноморец има достатъчно забележителности – старата част на близкия Созопол, островите Свети Иван и Света Анастасия. Календарът на цялата община Созопол и на самият град е наситен с множество културни събития, като едно от най – популярните са Празниците на изкуствата Аполония.