Почивката в Черноморец е прекрасно изживяване, което винаги оставя добри спомени. Морското градче и много подходящо за семейства с деца и любители на по – спокойната почивка. Неговото разположение и уют предполагат релаксираща ваканция за цялото семейство дори в по – късните топли есенни дни. Сред най – привлекателните части на Черноморец е неговата плажна ивица.

Централният плаж на града е с дължина около 2 км. Ивицата не е широка, но пък е много добре поддържана, което привлича на почивка в Черноморец както много българи, така и чужди туристи. Спецификата на местоположението на плажа е такова, че водата за разлика от тази на други места е плитка откъм брега и позволява лесно следене на малчуганите.

Пясъкът е много фин и нежен, а това е отлична възможност за малчуганите да се забавляват правейки замъци или други фигурки. Водата около плажа е чиста и приятна за къпане, а едно от любимите занимания – събиране на миди става лесно, защото се намират много често.

Почивката в Черноморец е отличен избор от посоката на комфорт на плажната ивица. Дори в най – силно натоварените месеци през лятото плажът се почиства ежедневно. За удобството и спокойствието на гостите плажът е обезопасен от квалифицирани спасители. Подобно на други градски плажове по Черноморието и тук има две зони – платена и безплатна. Цените на платената зона се определят в началото на сезона. Много туристи от близките курорти също идват на плаж в Черноморец, което предполага по – голяма заетост на ивицата в пика на сезона.

Задържането на водата в целия залив по – топла и по – бавното и изстудяване прави плажуването възможно дори през Май и началото на Септември, когато сезонът се отправя към своя край. В последните топли есенни дни централният плаж на Черноморец е особено привлекателен, защото тишината и спокойствието завладяват градчето. За разлика от топ сезона, в края плажната ивица не е толкова натоварена и е отлично попадение за почитателите на тихите и релаксиращи почивки.

Почивката в град Черноморец може да бъде и много интересно изживяване, защото през активния сезон на плажа се предлагат различни атракциони. Вкусна и прясна морска храна се намира в заведенията около плажа. На много места рибата се доставя в същия ден и е прясно уловена, страхотно апетитна и много вкусна.

Почивката в Черноморец е много приятно преживяване, защото градчето е спокойно и за разлика от повечето големи курорти по Черноморието. Зеленината в парка и запазената донякъде флора в курорта придават допълнителен чар и релакс на почивката в град Черноморец.