Какво да посетим в Черноморец – Замъка в Равадиново

замъка равадиново

Интересно местенце по Черноморието е замъкът в Равадиново

Постройката се намира в близост до селото, а от Созопол я делят около 6 км. Почивката в Черноморец е отлична възможност да се посети това място, а разстоянието до него е по – малко от 10 км. Замъкът се нарича „Влюбен във вятъра“  и в летните месеци е уникална по своята същност атракция. Зданието грабва вниманието както на възрастните, така и на децата, защото прилича изключително много на замък от приказките.  Почивката в Черноморец е много добро време да се направи съчетание между морски отдих на плажа и посещение на някои от културните и исторически забележителности в близост до града. Макар повечето от тях да са извън него един ден в туризъм в никакъв случай, не е излишен.

Градината е решена като на истинска средновековна сграда с много статуи и зеленина. В езерото, разположено пред замъка се отглеждат лебеди, което допълнително придава достоверност и реализъм на приказката, в която попада човек при посещението си. Почивката в Черноморец, особено за семейства с малки деца обезателно трябва да мине през това място, първо заради възможността малките човечета да видят истински замък, за какъвто мама и татко често четата в приказките.

За големи групи или приятелски компании посещението на Замъка в Равадиново със сигурност може да бъде истинско приключение.

На мястото се предлага няколко възможности за игра от типа „Escape“. Другите интереси преживявания, които могат да се съчетаят с почивка в Черноморец и посещение на Замъка са: приключенски игри за деца, конна езда и други. Макар, градчето да е много приятно и симпатично при дни, в които гостите нямат желание да се радват на слънцето могат да посетият това място.

Много хора искат да запечата своето преживяване на мястото като се снимат. Почитателите на изисканите и професионални фотосесии могат да се обърнат към професионалния фотограф, който работи там. Той ще направи разкошни снимки, които да запечатат спомена за цял живот. Зеленината и спокойствието успешно съперничат дори на добре поддържаните паркове на морските градове.

Почивка в Черноморец в съчетание с риболов? Ето това е истински рай за почитателите на продължителното стоене в чакане на рибата. Езерото на комплекса предлага риболов на различни видове при носене на собствени принадлежности.

Полезна информация за желаещите да посетят Замъка в Равадиново през 2016г. – някои от автобусите по направлението Бургас – Созопол минават през селото. Достигане със собствен транспорт или с такси. Мястото се намира на до селото, което го прави малко по – сложно достъпен с градски транспорт. В момента таксата за посещение е 10 лв. за възрастен.