Приключения на почивка в Черноморец – разходка с яхта

Почитателите на почивката в Черноморец със сигурност не биха пропуснали едно приятно изживяване, което се предлага като атракция в курорта и около него. Дори и най – страстните почитатели на приятно излежаване на плажа със сигурност биха приели предизвикателството да се впуснат в разходка по море.

Настанявайки се за почивка в Черноморец в някои хотел или къща за гости може да се получи актуална информация за цените и маршрутите на туристическите корабчета, които минават около града.

Пътешествията с този вид превозни средства са сред любимите атракции както на децата, така и на много възрастни. Цените варират, така че информация за настоящите такива може да се получи на място в самия град.

Повечето маршрути са с крайна или начална точка Созопол, тъй като градът е по – голям и има броят на туристите пътуващи от там е по – висок. Освен до и от Созопол корабчетата правят обиколки и до остров Света Анастасия и остров Свети Иван. И двете места за очарователни и разходката до тях със сигурност няма да се определи като губене на време. Интересната и древна история на островите, разположени в акваторията на южната част на българските води на Черно море ги прави привлекателни за туристи от всички страни.

В последните години около Черноморец преминава и луксозна яхта, която може да бъде наета основно за големи събития. Плавателният съд прави и редовни курсове в околностите като се спира на красивите места в околностите на Созопол, къмпингите Каваци, Градина и Смокиня.

Разходката с корабче е неизменна част от атракционите, които трябва да се преминат при почивка в Черноморец. Корабчетата са специално предназначени за тази дейност. При тръгване на плаване с подобно транспортно средство е добре да се вземат някои много необходими неща – шал, защото в морето може да се появи вятър, който е приятен, но студен, вода и нещо за снимане – мобилен телефон или фотоапарат. Корабчетата имат определен капацитет, който се запълва преди тръгване.

Подробна информация за тази атракция се получава при настаняване, тъй като работата на тези плавателни съдове е сезонна. При почивка в Черноморец най – актуални подробности за атракциони от този тип може да се научат от местните.

Сред предпочитаните за посещение места при почивка в Черноморец, а и атракция при разходката с корабче е крепостта Акра. Последните данни за нейното съществуване и възникване водят хилядолетия назад в периода малко след Троянската война. Проучванията на кулата и крепостната стена сочат, че цялото укрепление е повдигнато с няколко метра, поради повишаващото се ниво на водата.