Как да изберем правилното място за настаняване в Черноморец

настаняване вила велиана черноморец

Черноморец е сред най – предпочитаните градчета за почивка по бреговете на Черно море.

Многото предимства на населеното място привличат както туристи от България, така и от чужбина. Спокойствието определено е един от ключовите моменти при избора. Почивката в Черноморец е гарантирано ползотворна за хората, търсещи малко местенце, на което да прекарат своята отпуска. Най – голямо натоварване има в топ сезона – Юли и Август, докато пред останалите месеци релаксът е гарантиран.

По – малко от 10 години селището има статут на град, което донякъде го предпази от презастрояване. В момента най – много възможност за настаняване в Черноморец има в къщите за гости и малки хотели от по – нисък клас. Големите хотели не са характерни за това населено място.
Близостта до плажа е друг, много удобен момент при почивка в Черноморец. Ивицата на града се отличава с приятен ситен и много фин пясък, а чистотата се поддържа на високо ниво. Освен централния плаж, много удобни са и ивиците на къмпингите Градина и Златна рибка, които са почти на пешеходно разстояние от града.

Многото къщи за гости предлагат приятна и гарантирано приятелска почивка в Черноморец. Малките семейни хотели в повечето случаи предлагат престой на база само нощувка. В някои места може да се намери и възможност за закуска. Предимството на пакетите само с нощувки е възможността за намаляване на цената при по – дълъг престой, неангажирането със спазване на часове както например е при настаняването с включено хранене. Повечето къщи за гости предлагат основни удобства като безплатен безжичен интернет, телевизия, самостоятелни санитарни възли и климатик. Немалка част от местата за настаняване имат ресторанти или магазини в самия хотел или къща. Така гостите могат както да закусят на плажа, така и преди да се отправят към него.
Една от най – сложните теми на лято 2016г. по цялото Черноморие се очертава паркирането.

Почивката в Черноморец

Почивката в Черноморец особено извън пиковия сезон гарантирано няма за позволи сблъсък с този проблем. Някои от местата за настаняване в Черноморец като малки хотели и някои къщи за гости предлагат самостоятелни паркинги, но може да се спира и на повечето улици в града.
Почивката в Черноморец може успешно да се съчета с приятен културен туризъм. Освен мързеливото излежаване на плажа може да се посетя и някои забележителности, които се намират в или около града. Най – удобен е градският парк, църквата Свети Никола, Созопол. За разлика от съседния Созопол, който има много руини и места за визита, в Черноморец има онази приятна изкушаваща тръпка спокойствие, при което от прозореца в късната нощ се носи приятни шум на плискащите се в брега вълни.